Wintertips

Gaat u in de winter met de camper op stap, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Natuurlijk ten eerste dat het glad op de weg kan zijn, vooral op plaatsen die in de schaduw liggen. De camper is vaak op de achteras zwaar belast en slipt dan makkelijker dan een personenauto.

Andere tips.

Met koud weer rijdt u contact met de caravan kachel aan. Buiten bij de schoorsteen ontstaat echter condenswater, dat bij temperaturen onder 0 graden, natuurlijk bevriest.
Om ijspegels en zwarte strepen op de camper te voorkomen, kunt u een wasknijper op de uitmonding van de kachel zetten of er een condenswater lekbakje aan hangen zie onze testen op Camperlanden. Zo zal het vocht via de knijper op de grond terecht komen i.p.v. tegen de camper!

IMG_0046-150x150Binnenin de camper zit ergens de kachel/boiler combinatie verborgen. (meestal onder bed of in een kast). Op de kachel zit een vorstbeveiliging. Deze zal open gaan wanneer de temperatuur in de camper lager komt dan 8 graden Celcius. Als dat gebeurt, loopt de boiler, welke in de kachel zit, leeg. U zit dan zonder water. Sommige mensen zetten een wasknijper onderaan de rode knop zodat deze niet meer kan openschieten. Wij raden dat af, vergeet u de wasknijper dan bevriest de kachel alsnog en ben je veel geld kwijt aan de reparatie.
Zie ook de checklist wintersport.

 

Share