Vis

Chinese champignons met garnalen

  •  500 gr. Champignons
  • 2 paprika’s
  • 2 eetl. Olie
  • 1 thl maïzena
  • 3 eetl ketjap
  • Peper
  • Citroensap
  • Garnalen

Champignons halveren, parika in smalle reepjes snijden. Olie verhitten, champignons hierin smoren, paprika toevoegen en 10 minuten zachtjes smoren. Maïzena aanroeren met ketjap en het mengsel bij de champignons voegen. Alles aan de kook brengen. Het gerecht op smaak afmaken met peper en citroensap. De garnalen toevoegen en heet laten worden.

Lekker met rijst en IJsbergsla gemengd met pindakaas, ketjap, banaan, ananas, seroendeng. Eventueel een beetje sambal.

Recept van Lieneke

Garnalen

Receptje voor de lekkere trek.

  • gamba’s (naar behoefte)
  • olijfolie
  • (zee)zout
  • knoflook
  • witte en wilde rijst (Lassie)

Maak de garnalen goed schoon onder stromend water
maak een marinade van olijfolie, veel knoflook uit de pers en wat zeezout, leg de garnalen hierin en schep regelmatig om, zo lang mogelijk laten staan!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak, ongeveer 5 minuten voor de rijst klaar is de koekenpan op het vuur gloeiendheet laten worden, de garnalen snel (met marinade) om en om bakken.

Helaas geen groente bij dit recept want ik heb nog niks kunnen ontdekken wat hier iets aan toevoegt,

Mariët

Kabeljauw met preisaus en puree

Je bakt een kabeljauw-blokje van Iglo(?)in de pan en ondertussen los je een zakje prei minuutsoep op in wat room(eventueel light versie)en een beetje melk.Ook kan je daarbij puree uit een zakje serveren.

Je bent binnen de kortste keren aan het eten.Ik zou zeggen smakelijk.

Gestoofde paling

1kg paling schoongemaakt en in stukken gesneden, 1/2 liter water, 2 theelepels zout, 1/2 citroen uitgeperst, 200 gr boter, 4 beschuiten fijngewreven.

Was de paling. Breng water met zout en citroensap aan de kook. Doe de paling en de boter erbij en laat de paling 15 minuten zachtjes stoven. Roer de fijngewreven beschuiten erdoor en maak de saus eventueel met nog wat saus af.

Geef er gekookte aardappels en een salade bij.

Gamba’s met paksoi

  • 12 stuks gamba’s
  •  1 struik paksoi
  •  1 spaanse peper
  •  3 teentjes knoflook
  •  3 e.l. olijfolie
  • 1.5 e.l. sojasaus (ongesuikerde)
  •  1 e.l. nam pla (thaise vissaus)of oestersaus
  • peper en zout

Benodigde materialen; een Wok

Bereidingswijze,

  • Pel de Gamba’s snijd de rugzijde in en verwijder de zwarte darm.
  • Snijd het pepertje door en verwijder de zaadjes en snijd het klein
  • Snijd de paksoi in repen van circa drie centimeter. snipper de Ui en hak de knoflook
  • Verhit de olie in de Wok en roerbak de Gamba’s tot ze goudbruin zijn en neem ze uit de Wok.
  • Roerbak de Ui, knoflook en peper een minuut.
  • Voeg de paksoi toe en roerbak het geheel tot de paksoi geslonken en beetgaar is.
  • Doe de Gamba’s terug in de Wok en breng het gerecht op smaak met de sojasaus,
  • de nam pla (of oestersaus) en eventueel nog wat peper en zout.

Joop Millenaar

Share