Verkeerstips

Als u met de camper op vakantie gaat, is het noodzakelijk dat u ook de reis verkeerstechnisch voorbereid, per land geven wij verkeersinformatie op Camperlanden. Op deze pagina vindt u algemene tips.

Gevarendriehoek

Een gevarendriehoek is in meerdere landen verplicht. In enkele landen is een tweede gevarendriehoek nodig voor een aanhangwagen of caravan.

Kinderzitjes

Een kinderzitje is verplicht voor kinderen kleiner dan 1,35m en jonger dan 18 jaar. Een kinderzitje moet goedgekeurd zijn volgens de Europese normen.

Links of rechts rijden

In Europa wordt rechts geregeden, behalve in Cyprus, Malta, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

LPG

Neem verschillende opzetstukken mee om LPG te kunnen tanken. U kunt op veel plaatsen LPG tanken, mits u de juiste aansluiting heeft. Meer over LPG op deze pagina

Maximumsnelheid

In Europa variëren de maximum snelheden nogal. Overtuig u bij de grens welke snelheden gelden, deze staan op borden aangegeven. Ook hebben wij deze informatie opgenomen op camperlanden

Motorrijden

Veel buitenlanders (België, Spanje en Griekenland) mogen in hun eigen land met een B rijbewijs op een lichte motorfiets rijden (tot 125cc). Nederlanders mogen dit nooit in het buitenland niet met hun Nederlandse rijbewijs. (denk erom u bent net verzekerd).

Radardetectie

In bijna alle vakantielanden is het gebruik van radardetectie-apparatuur verboden. Bedenk dat ook in veel landen de flitslokaties niet in de navigatie apparatuur mogen voorkomen. (Niet in bezit hebben, dus ook als ze niet gebruikt worden).

Toegestaan alcoholpromillage

Tijdens het rijden in Europese landen is de maximale toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed meestal 0,5 promille (beginnende bestuurders minder). Er zijn echter ook landen waar helemaal geen alcohol in het bloed mag voorkomen, zoals in veel Oost-Europese landen.

Veiligheidsgordel

Het dragen van een goedgekeurde veiligheidsgordel is in alle Europese landen verplicht op die zitplaatsen die van een autogordel zijn voorzien.

Verbanddoos

In veel Europese landen is een verbanddoos verplicht.

 

 

 

Share