Spaghetti

Al speurend op het wereldwijde web kom je de leukste dingen tegen. Zo kwam ik een recept voor spaghetti tegen waarbij je alles in één pan doet, dit aan de kook brengt en hup, na 10 minuutjes kun je eten.

Heel anders dus dan zoals wij zijn “opgevoed”, eerst een GROTE pan met VEEL water aan de kook brengen en hier de pasta in gaar koken en dan het overtollige water weer weggooien terwijl in een andere pan de pastasaus wordt klaargemaakt.

Natuurlijk moest dit recept uitgetest worden en natuurlijk moest er ook een kleinigheidje aan veranderd worden. Zo heb ik het zout vervangen door een bouillonblokje en doe ik er nu ook wat paprika en preiringetjes bij.

In één pan gaat:

  • 350 gram spaghetti
  • 350 gram tomaten in stukjes ( + evt. paprika blokjes, dunne reepjes prei)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 of 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • iets peper en/of paprikapoeder (of andere kruiden)
  • 2 takjes basilicum
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 bouillontablet
  • 750 ml water

Breng alles aan de kook op een vrij hoog vuur en roer regelmatig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat het, nadat het kookt, nog 10 minuten flink doorkoken terwijl je blijft roeren.

Als het klaar is is al het water (met smaakstoffen) opgenomen door de spaghetti.

Smakelijk en erg makelijk te maken! Een blijvertje.

Sa Le.

Share