Shakshuka

Een lichte Mediterrane, maar vullende maaltijd.

Voor 2 personen

Benodigdheden

  • 1 ui, 50 gram
  • 1 rode paprika, 100 gram
  • 1 groene paprika, 100 gram
  • 4 tomaten, 280 gram of blikje tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetlepel tomatenpuree (alleen toevoegen als je tomaten gebruikt)
  • 5 eetlepels water
  • 4 eieren
  • Takje verse peterselie

Bereiding (± 45 minuten)

  • Snijd de ui in halve ringen, de paprika in repen en de tomaten in blokjes.
  • Verhit de olijfolie en bak de ui hierin glazig.
  • Voeg de in stukken gesneden kipfilet toe en bak deze 8 minuten mee totdat deze gaar is.
  • Voeg hierna de paprika’s, uitgeperste knoflook en de Ras el Hanout kruiden toe en bak het geheel nog 5-10 minuten tot alles goed gaar is.
  • Voeg de tomatenblokjes, cayennepeper, tomatenpuree en 3 eetlepels water toe en laat het geheel 15 minuten op lager vuur sudderen.
  • Blijf tijdens deze 15 minuten roeren en voeg tussentijds nog 2 eetlepels water toe om de massa vloeibaar te houden.
  • Maak 4 holtes in het mengsel en breek in elk gat een ei.
  • Laat de eieren 8 minuten garen op laag vuur met een deksel op de pan.
  • Garneer met verse peterselie en bestrooi indien gewenst, met peper en zout.

Tip: Ras el Hanout kruiden kunnen ook vervangen worden door een combinatie van paprikapoeder, korianderzaad, kaneel en kardemom.Lekker met stokbrood.

Recept: Margreet Aalbers.

Share