Shakshuka
Een lichte Mediterrane, maar vullende maaltijd.
Voor 2 personen
Benodigdheden
- 1 ui, 50 gram
- 1 rode paprika, 100 gram
- 1 groene paprika, 100 gram
- 4 tomaten, 280 gram of blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 eetlepel tomatenpuree (alleen toevoegen als je tomaten gebruikt)
- 5 eetlepels water
- 4 eieren
- Takje verse peterselie
Bereiding (± 45 minuten)
- Snijd de ui in halve ringen, de paprika in repen en de tomaten in blokjes.
- Verhit de olijfolie en bak de ui hierin glazig.
- Voeg de in stukken gesneden kipfilet toe en bak deze 8 minuten mee totdat deze gaar is.
- Voeg hierna de paprika’s, uitgeperste knoflook en de Ras el Hanout kruiden toe en bak het geheel nog 5-10 minuten tot alles goed gaar is.
- Voeg de tomatenblokjes, cayennepeper, tomatenpuree en 3 eetlepels water toe en laat het geheel 15 minuten op lager vuur sudderen.
- Blijf tijdens deze 15 minuten roeren en voeg tussentijds nog 2 eetlepels water toe om de massa vloeibaar te houden.
- Maak 4 holtes in het mengsel en breek in elk gat een ei.
- Laat de eieren 8 minuten garen op laag vuur met een deksel op de pan.
- Garneer met verse peterselie en bestrooi indien gewenst, met peper en zout.
Tip: Ras el Hanout kruiden kunnen ook vervangen worden door een combinatie van paprikapoeder, korianderzaad, kaneel en kardemom.Lekker met stokbrood.
Recept: Margreet Aalbers.