Overwinteren

Na uw werkzame periode komt er een tijd dat u kunt reizen en de winter ontvluchten. Anderen doen dit al op jongere leeftijd. Voor dat u beslist om te gaan overwinteren of langere tijd te gaan reizen zijn er een aantal zaken die u moet overdenken en bespreken.

Landen waar veel mensen met de camper overwinteren zijn Spanje, Portugal, Marokko en Turkije. In die landen is het vaak rustiger dan in het hectische Nederland. Meer over die landen leest u op onze website Camperlanden.

Sociale contacten.

Omdat het meestal lekker weer is, verblijft u veel buiten en is het leggen van sociale contacten makkelijk. Ieder jaar houden we aan overwinteren fijne vrienden over. Na thuiskomst is het leuk om met je kennissen en familie verhalen over het overwinteren uit te wisselen.

Mogelijkheden.

Bij het voorbereiden van de reis moet u een groot aantal zaken voorbereiden. Wij hebben die zaken op de volgende pagina’s uitgewerkt:

Als u op gedoogplaatsen staat, bedenk dan dat het gedoogd wordt. Meestal gedogen ze parkeren en slapen, niet kamperen. Wat kan naar onze mening daar beslist niet:

  • Plaatsen reserveren met stoelen, waterflessen o.i.d.  – Weggegaan (ook kort) is plaats vergaan;
  • Zorg dat u netjes omgaat met lossen van vuil water en toilet. De toilet leeggooien in bosjes o.i.d. is uit den boze. Dit gebeurd helaas te vaak, waardoor plaatsen verdwijnen. Ga desnoods een dagje naar een camperplaats of camping.
  • Wassen met een wasmachine en aggregaat op een parkeerplaats is niet alleen verboden, maar ook een middel om een gedoogplaats gesloten te krijgen.
  • Weken op een dezelfde gedoogplaats staan.
  • Hou rekening met parkeerplaatsen voor restaurantjes e.d., hun gasten moeten hun auto kwijt kunnen.
  • Tegen medecamperraars zeggen “U staat in mijn zonnetje”. De parkeerplaats en het zonnetje zijn niet van u.
  • Gedraag u als gast !!!!!!

Informatie uitwisselen over overwinteren kunt u op onze facebook pagina Overwinteren met de camper.

Share