Eiergerechten

Benodigdheden:

  • 4 zachte witte broodjes
  • 6 eieren
  • ontbijtspek of spekjes
  • lenteuitjes
  • tomatenstukjes (mag uit blik)
  • paprika reepjes
  • smeltkaas van de Llidl

In de koekenpan,,,,,,,,,4 zachte witte broodjes opensnijden  even om en om bakken, gas laag zeten en per broodje 1 ei eroverheen en per 2 broodjes 3 eieren, het ei mag eronder lopen maakt de broodjes aan elkaar en de eieren even uitsmeren over de broodjes, als t eimengsel een beetje gestold is,de broodjes even aan de ei kant  kant bakken en weer terug draaien, dan ontbijtspek,of spekjes,heel dun gesneden of of zoals deze lenteuitjes , tomatenstukjes mag uit blik zonder het vocht, evt.paprika in reepjes, leg het  ontbijtspek erop  en alles verder erover  verdelen, op het laatst, de smeltkaas erover deze is van de lidl erg lekker smelt snel,heerlijk met bv.tomatensoep,  kan zelf je ingrediënten aanpassen natuurlijk net wat je lekker vind
eet smakelijk

Els

Kampersteur

  • 4 eieren
  • 1 à 2 eetlepels mosterd (Hollandse)
  • 30 gr. Boter
  • 4 eetl. Bloem  (25 gr.)
  • 3 dl bouillon
  • Zout, peper, peterselie

Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in tweeën. Fruit de bloem in de boter goudgeel. Voeg de bouillon toe en laat dit onder goed roeren tot een saus binden. Breng deze op smaak met zout, peper en voeg de mosterd toe. Roer alles goed door elkaar. Giet de saus over de eieren en strooi er wat gehakte peterselie over.

Lekker bij stokbrood of gekookte rijst met sla.

Lieneke

Pasta-omelet met tomaat (2 personen)

  • 150 gram pasta
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 120 gram kaas
  • Boter om te bakken
  • Zout en versgemalen peper
  • 4 eieren

Kook de pasta beetgaar, afgieten en naspoelen met koud water. Goed uit laten lekken. Snij de uien in ringen en de tomaten in parten. Snijd de kaas in blokjes. Fruit de ui glazig in de boter. Voeg de tomaat toe en laat dit een paar minuten bakken terwijl u het regelmatig omschept. Schep er de pasta door en bestrooi met zout en peper. Giet de losgeklopte eieren over het mengsel en bestrooi het geheel met kaasblokjes. Doe een deksel op de pan en laat de omelet op een laag vuurtjes ongeveer 8 minuten bakken. Als de onderkant vast is en de bovenkant gestold is de omelet gaar.

Lekker met sla.

Recept van Lieneke

Schuimige omelet met garnalen

  • Ingrediënten:
    • 8 eieren
    • 200 gram garnalen
    • 40 gram boter
    • Zout
    • Peper

    Bereiding:

    • Breek de eieren en scheid de dooiers van de witten
    • Doe de dooiers in een kom, voeg er zout en peper aan toe en geef er de gepelde garnalen bij
    • Klop de witten goed stijf
    • Werk ze voorzichtig door de dooiers zonder te kloppen
    • Verhit wat boter in een ovenvaste schaal en geef hier de compositie in
    • Zet ze 8 minuten in een oven van 200 graden
    • Ze moet dan van boven mooi bruin zijn
    • Serveer meteen

 Boerenommelet

Mix van knor, daaraan toevoegen aardappelblokjes en spekreepjes

(Wilma Sprengers)

Share