De overheid arrogant?

De arrogantie van de macht. U kent vast het spreekwoord. Niet in alle gevallen is dat natuurlijk zo, maar soms zou ik graag hier en daar de bezem er eens doorheen halen.  Zo maar een paar voorbeelden.

Voorbeeld 1.

Ik liet een wethouder van een recreatie gemeente lezen waarom een verbod om te parkeren en te overnachten niet rechtmatig was, zoals verwoord op campervisie. Zijn reactie als jullie dat winnen zoek ik een stuk grond waar het mag, maar waar de campers tot hun assen in de blubber zakken. Overigens had hij geen enkel argument die mijn mening weerlegde.

Voorbeeld 2.

Ik vroeg in 2013 ook de mening van de Minister. Tussen de regels door lees je, u heeft gelijk, maar loop maar naar de rechter. De brief kunt u hier lezen!

Voorbeeld 3.

Ik vraag enkele gemeenten hoe de milieuzone’s zich verhouden met het gehandicaptenverdrag, zie mobiele-recreatie. De antwoorden spreken voor zich. Met name onze hoofdstad neemt de burgers niet serieus.

Voorbeeld 4.

Ik stuurde mails naar meerdere raadsleden, zie

Op een enkele goede reactie na, werd mij alleen verweten dat ik aan hun ambseed twijfelde. En ja dat klopt, ze beloofden zich aan de wet te houden. Ik zou natuurlijk dan direct aangeven dat ik dat wel deed en waarom. Maar één Vlissingsraadslid van POV, maakte een afspraak met me en we hadden een goed gesprek. Compliment, waren er maar meer raadsleden zo.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik heb er maar één woord voor triest, in en in triest. Mensen die ons vertegenwoordigen nemen ons niet serieus.

 

Share