Aggregaat / Generator.

Het gebruik van een aggregaat om stroom op te wekken is altijd een discussiepunt op vele fora. Toch is het gebruik zo nu en dan noodzakelijk als er te weinig zon is voor de zonnepanelen of als u gebruik moet maken van een scootmobiel of andere medische apparatuur. (Wij gaan er van uit dat u ook zonnepanelen heeft op de camper).

Gebruik

Gebruik het aggregaat spaarzaam, alleen bij noodzaak en dan op plaatsen waar het is toegestaan. Dat geldt ook voor ingebouwde aggregaten. Als u het gaat gebruiken en er staan meerdere campers, probeer dan allemaal op hetzelfde tijdstip het aggregaat een uur of langer te gebruiken. Is het niet noodzakelijk dan niet gebruiken natuurlijk. Gebruik het aggregaat alleen om de accuus op te laden van de camper. Natuurlijk zijn scootmobielen en andere voor een beperking noodzakelijke apparatuur hier een uitzondering op.

Soort aggregaat

Bij het gebruik van een aggregaat adviseren wij een aggregaat te gebruiken dat zo min mogelijk lawaai maakt, zoals een Honda 10i of een Kipor IG. Natuurlijk zijn andere merken met een zuivere sinus ook goed. Neem een licht aggregaat, de zwaarderen maken ook meestal meer lawaai.  Het aggregaat dat u gebruikt moet een zuivere sinus hebben een uniek invertersysteem dat zorgt voor een constante stroom zuivere en soepele spanning voor gevoelige apparatuur.

Ergeren aan een aggregaat.

Het is niet handig om je daaraan te ergeren. Zoals ik al aangaf is een aggregaat soms nodig. Dat bepaalt degene die hem aanzet. U staat vrij en die ander ook. Vrij om te doen wat nodig is. Kunt u er echt niet tegen dan is er maar één juiste oplossing, vertrekken, net als bij buren die u niet aanstaan. U heeft geen recht, een aggregaat mag namelijk gewoon in heel Europa gebruikt worden om stroom op te wekken.

Bestellen

Een aggregaat kunt u hier bestellen.

Share