Nasi Goreng
benodigdheden
- 1 pakje rijst
- 250 gr nasivlees
- 50 gr ham
- 2 eieren
- 1 ui
- 1 prei
- 2 theelepels djahé
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels katoembar
- 1 bouillontabletje (kip)
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis.
- ongeveer 2 eetlepels olie
Nasi betekent gebakken rijst, dus ’s morgens zaken voorbereiden:
Voorbereiding
- kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
- snij het nasivlees in kleine stukjes
- kluts de eieren en bak deze. Snij ze in kleine stukjes.
- Snij de ei,prei en ham in kleine stukjes.
Opbakken
- Doe de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
- vuur laag zetten en laos, ketoembar en djahé toevoegen
- verkruimel bouillonblokje en voeg toe
- vuur hoog en voeg het nasivleees en de ketjap toe
- rijst er in kleine hoeveelheden erbij doen en opbakken, halverwege de prei, ham, en omelet toevoegen..
- eventueel gedroogde selderij toevoegen.
Doe er eens afzonderlijk gepelde pinda’s, sate, augurken of zure uitjes bij.
Natuurlijk heerlijk bij een Indisch stoofpotje.
