Zwart-zuur kip

Benodigdheden

  • 2 kilo kippen poten
  • 10 kruidnagels
  • 3 stokjes kaneel
  • Zout en peper
  • Suiker
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • Zoete rode wijn of bessensap
  • Flinke scheut ketjap

Bereidingswijze

Snij de ui , rode peper en knoflook fijn.
Wrijf de kippenpoten in met peper en zout.
Bak de poten in boter op hoog vuur tot ze bruin zijn.
Haal de poten uit de pan en bak in de boter het uienmengsel.
Dan doe je er de specerijen bij en bak die even mee.
Dan een grote scheut wijn of bessensap en de ketjap erbij.
Leg de kippenpoten terug in de pan en laat het allemaal op klein vuur sudderen.
Zo nu en dan omdraaien als het niet helemaal onder staat.
Lekker met witte rijst.

Share