Te koop: Landgoed, met bungalow, vakantiewoning en camperplaatsen.

Landgoed te koop.

Het landgoed

Het landgoed bestaat uit 4500 m² grond, een  Scandinavische bungalow, vakantiehuisje, camperplaatsen, zwembad, land- of tuinbouwgrond.

De bungalow

De bungalow, voorzien van een veranda en achterterras is gemaakt van Scandinavisch hout en aangepast voor een rolstoel. De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde en heeft een prachtig uitzicht op de bergen van de Serra da Estrela.  Er is een open grijs ingerichte keuken, met vaatwasser, keramische kookplaat en hete lucht oven. Er zijn 2 slaapkamers, een badkamer met bubbelbad, wastafel, toilet en bidet.

Het massief hout absorbeert vocht, het balanceert de vochtigheid van de binnenlucht tot een niveau tussen de 30-50%. Dit is optimaal voor de gezondheid van de mensen.

Verwarming

Een elektrische kachel verwarmt het hele huis tijdens de koudere dagen.

Watervoorziening

Op het dak van de bungalow is een zonneboiler voor de warmwatervoorziening. Ook heeft de bungalow een eigen watervoorzieningen met daarnaast een aansluiting op het gemeentelijk waternetwerk.

Energiecertificaat

De bungalow heeft energiecertificaat: (A)

Vakantiewoning

Het vakantiehuisje met een woonkamer, hal, slaapkamer en een badkamer met douche, wastafel, toilet en sanitair voor wasmachine/droger.

Keuken

De half open keuken heeft keukenkasten, een 5-pits gasfornuis met een hete lucht oven. Een geiser voor de levering van warm water voor de keuken/badkamer. Voor de woning is een terras met overkapping voor schaduw.

Zwembad

Naast het huisje, is een zwembad (5.50 m. ronde, met zandfilter en solar douche).  Bij het zwembad is een overdekte terras met barbeque met picknicktafel en banken.

Camperplaats Terra de Iguanas.

Op het terrein is plaats voor 4 campers. De camperplaats heeft Europese bekendheid en wordt op vele websites, Apps en campergidsen vermeld. De camperplaatsen worden hoog gewaardeerd. Voorbeelden hiervan vindt u o.a. op de bekende websites campercontact.

Extra voorzieningen camperplaats.

Aan de achterzijde van de vakantiewoning is een tweede badkamer met een douche met warmwater, wastafel en toilet. Daarnaast is er een ruimte met aansluiting voor wasmachine/droger.  Voor de campers zijn er sanivoorzieningen, elektriciteit en wifi.

Land- of tuinbouwgrond

Op het terrein is een schuur en een kippenhok.  Ook zijn er twee stukken grond te weten: een boomgaard, met een kleine brug over de waterloop, met verschillende soorten fruitbomen en een stuk land van 1000 m², met wijnstokken, fruitbomen en genoeg ruimte voor een grote moestuin.

Op het gehele terrein zijn granieten plantenbakken rond met palmen, cactussen, yucca en andere planten.

Omgeving landgoed.

Het dichtstbijzijnde dorp is 2 km. In het dorp zijn café’s, een winkel annex postkantoor, een huisarts en eenmaal per maand een markt.

Het landgoed ligt tussen de twee grote rivieren Dão en Mondego, beiden hebben fantastisch uitzicht en mooie bruggen en dammen. Op 45 km is gelegen op de grote universiteitsstad Coimbra. In de andere richting, over 35 Km ligt die de stad van Viseu, deze stad wordt gekenmerkt door een onregelmatige oppervlak met hoogtes tussen 400 en 700 m. Er zijn verschillende prachtige natuurparken hier en voor degenen die graag sport: hiking, Paardrijden, avonturen met de kano/kajak op de rivier de Mondego, bergbeklimmen, skiën en snowboarden op de Serra da Estrela “Torre” (hoogste punt van Portugal) of fietsen op de Ecopista Dão.

Informatie e-mail : fotofile50@hotmail.com of ylle576@hotmail.com

Een fotorapportage.

 

Share