Reizen door Frankrijk

Reizen door Frankrijk

Omdat op vele facebook pagina’s diverse verhalen gingen over reizen door Frankrijk en wij van mening waren dat toeristische reizen verboden waren, hebben wij contact opgenomen met de Franse ambassade, deze heeft onze vraag doorgestuurd naar het Frans bureau voor Toerisme. Van hen kregen wij een e-mail met de volgende inhoud: ”

​Beste meneer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw mail, die via de website van de Franse Ambassade bij ons is gekomen, het Frans Bureau voor Toerisme.

Het is mogelijk om door Frankrijk te reizen, mits dit gaat om een noodzakelijke verplaatsing, bijvoorbeeld vanuit Spanje naar uw hoofdwoning in Nederland. Toeristische verplaatsingen gelden niet als noodzakelijke verplaatsingen. Het maakt daarbij niet uit of u in een personenwagen of een kampeerauto reist.

In geval van een noodzakelijke doorreis door Frankrijk, dient u een verklaring bij u te hebben waarop u de reden van uw verplaatsing aankruist.

Deze vindt u hier:

https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage

Hopelijk bent u met deze informatie geholpen.

Met vriendelijke groet,

Informatieafdeling

Atout France – Frans Bureau voor Toerisme

www.france.fr l www.atout-france.fr

Uit deze mail blijkt wederom dat toeristische reizen door Frankrijk verboden zijn. U mag dus niet via Frankrijk naar Spanje of Portugal. Bedenk dat dit ernstige gevolgen kan hebben als u toch door Frankrijk reist. U kunt problemen krijgen met de Franse overheid maar ook met uw verzekeringen want u mag daar niet zijn. Krijgt u pech dan is ook pechhulp twijfelachtig en het eventuele repatriëring van uw camper naar Nederland niet mogelijk.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.