Reactie NKC
De NKC heeft een reactie geschreven op mijn activiteiten, hun reactie leest u op hun website.
De vereniging schrijft o.a.: “De NKC volgt de strijd van Slingenberg met grote belangstelling. De club kiest echter een andere strategie. “Wij willen graag in goed overleg met alle partijen camperplaatsen realiseren. Dat gaat goed, de afgelopen twee jaar zijn er mede door de NKC-camperplaatsspecialisten 140 plaatsen bijgekomen in Nederland. Ook het aantal locaties in Nederland op Campercontact.nl is explosief gestegen”, vertelt Marretje Jelmersma van de NKC. “We denken dat het averechts werkt als gemeenten gedwongen worden plaatsen aan te leggen. De kans bestaat dat gemeenten zeer beperkt plekken toewijzen. En bij gebrek aan handhaving ontstaan overlastsituaties zoals recent in Saeftinghe. Dat is slecht voor het imago van de camperaar.”
Mijn reactie op het standpunt van de NKC.
De NKC geeft niet aan dat mijn insteek onjuist is alleen kiest zij een andere strategie. De NKC is bang dat het averechts werkt en dat gemeenten zeer beperkt plaatsen zullen toewijzen. Hieruit blijkt dat de NKC niet begrijpt dat de wet naleven betekent dat gemeenten een afweging moeten maken en zeer beperkt plaatsen aanwijzen daarin geen optie is omdat zij dan wederom de wet niet naleven. Na vele jaren lobbyen worden er nog maar mondjesmaat camperplaatsen aangewezen, wat is 140 extra camperplaatsen in 2 jaar (op campings, particulieren en gemeenten) in ruim 400 gemeenten, waarbij er in diezelfde twee jaar alleen in Nederland al enkele duizenden nieuwe campers bij zijn gekomen. Op dit moment hebben nog een kwart van de gemeenten 1 of enkele camperplaatsen aangewezen. Ook de angst voor overlast situaties is onterecht, men mag nu bijv. in Zeeland tot 21.00 uur vrij staan en moet dan tot 06.00 uur vertrekken. Overdag zouden er dan ook overlast situaties ontstaan, maar slechts in een enkel geval is hiervan sprake. Daarnaast heeft de NKC weinig vertrouwen in haar leden als zij ervan uitgaan dat deze overlast situaties kweken. Natuurlijk zullen er ook wel eens overlast situaties zijn, waar zijn deze nooit? Beter zou zijn om bij de gemeentelijke camperplaatsen met borden aan te geven waar wel geloosd kan worden. Ik heb tijden geleden in Zeeland bedrijven aangeschreven waar men tegen een vergoeding mag lozen zonder te overnachten, zie http://www.kampeerautosite.nl/loosplaatsen/
Daarnaast is er een vorm van discriminatie door de overheid, voor bootjes investeert men in voorzieningen, zie Omroep Zeeland, voor camperraars in opsporingsambtenaren. Dit druist erg in tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel.