Pasta gerechten

Vleesrolletjes met tomatensaus en spagghetti

Dit lijkt heel bewerkelijk maar valt reuze mee en…. het is echt heel lekker.

Voor 2 personen

  • 2 ongepaneerde varkenssnitzels
  • 1 ei
  • 4 plakjes katenspek
  • italiaanse keukenkruiden
  • blikje tomatenpuree (ik gebruik zelf het liefst Delmonte, bindt beter)
  • 1 pakje slagroom
  • voor de liefhebber: 1 glas witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • spaghetti

Klop het ei los met 1 eetlepel slagroom en behoorlijk wat italiaanse kruiden, bak hier een ommeletje van..
Kruid het vlees naar smaak met peper, zout en paprikapoeder, leg de snitzels plat en leg op elke snitzel 2 plakjes katenspek en een helft van de omelet. Rol het vlees strak op en zet vast met een prikker of bindt het op met rolladetouw.
Verhit margarine in de pan, braad het vlees rondom bruin en laat het gaar worden.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in alu-folie om warm te houden en knijp de knoflook uit boven het vet, voeg de tomatenpuree (en eventueel de wijn) toe en de rest van de slagroom tot je een mooi sausje hebt.
Kook in de tussentijd de spaghetti beetgaar.
Marjan

Macaroni gerechten

  • 400 gram elleboogjes macaroni aldente koken en aflaten koelen.
  • 500 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook in stukjes snijden
  • 1 grote stronk bleekselderij fijn snijden
  • 6 tomaten in blokjes snijden

Kipfilet in water met bouillonblokje circa 10- 15 min laten koken.
Daarna in stukjes snijden. Dan alles in een grote kom doen en door elkaar scheppen. Laat in de koelkast alles goed koud worden.

Vlak voor het eten 4 flinke eetlepels Yogonaise door de salade scheppen.

Op smaak brengen met paprikapoeder, zout en peper.

Kan thuis gemaakt worden en in de camper mee genomen.

————————————————————————————-

  • 400 gram macaroni aldente koken (soort maakt niet uit) en af laten koelen.
  • 2 blikjes tonijn naturel goed uit laten lekken
  • 1 rode en 1 groene paprika in kleine blokjes snijden
  • 1 ltr blik doperwtjes uit laten lekken
  • 1 grote ui in ringen snijden
  • 3 vleestomaten in stukjes snijden

Alles goed door elkaar scheppen

Dressing maken van:
4 flinke eetlepels Yogonaise
2 theelepels franse mosterd
sap van een halve citroen
zout en peper naar smaak
Flink door elkaar roeren, en voorzichtig door de salade scheppen.
Ook lekker om de eerste dag mee te nemen in de koelkast van de camper met warm weer.

eet smakelijk

Gerard Zweers

Pasta

Pasta met spek/ham roomsaus….heel snel klaar en ook nog lekker…..onderstaande is genoeg voor 3 personen….
  • 1 pakje spekblokjes
  • 1 pakje hamblokjes
  • 1 flesje finesse kookroom
  • pasta
kook de pasta en intussen….
bak je in een koekepan eerst de spekblokjes…..dan de hamblokjes erbij in…..als deze warm zijn
voeg je de kookroom toe …2 min doorwarmen
schep deze saus over de pasta……eet smakelijk…
ps: er  kunnen  ook nog champignons bij in en/of tomaten
vr.gr. els schinkel

Spaghetti met currysaus

  • 500 gram gehakt (haf om half)
  • snufje zout
  • wat peper
  • 1 theelepel kerry/curry
  • 3 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • balkje champions
  • Zoet zure augurken
  • Currysaus (Heinz)
  • Tomatensaus (Heinz)
Gehakt zonder boter rullen in een wok of braadpan.
Voeg hier peper en zout naar smaak toe een de theelepel kerry/curry, zodra het gehakt goed gerult is dan de gesneden( gesnipperde uit) toevoegen en deze glazig bakken. Hierna de champions toevoegen en vervolgens gaar laten worden.
Als dit alles gaar is dan de currysauce toevoegen naar eigen inzicht, voeg hierna de gesneden augurk toe en klaar is de saus voor de spaghetti, je kunt er eventueel nog wat tomatensaus aan toevoegen naar smaak.
Spaghetti voor dit gerecht kunt je klaar maken naar eigen inzicht, de saus is ongeveer voor 2 personen( grote eters).
Een lekker glaasje wijn of bier erbij en eventueel nog geraspte kaas en eet smakelijk
Rita van Berghem
Share