Parkeren en overnachten.

Heel vaak wordt er gesproken over “wildkamperen”, als we het over buiten een camping of een camperplaats overnachten hebben.  Maar er is helemaal geen sprake van kamperen.

Camperen is heel iets anders dan kamperen. Veel mensen verwarren het woord “camperen” met kamperen. Er zijn meer verschillen dan overeenkomsten tussen de achterliggende werelden. Kamperen doe je altijd op een camping. “Camperen” is het rondreizen met een camper. In België noemen ze het daarom ook een zwerfauto.

Mensen die met een camper (langere tijd) op campings staan, camperen dus niet, zij kamperen. Dat is prima, maar zij camperen dus niet.

Een campergebruiker (camperaar) is iemand die overdag de camper gebruikt om leuke dingen te doen en in de loop van de middag/ avond een plaatsje zoekt om te overnachten. Dat is camperen.

We moeten het dus niet over “wildkamperen” hebben, maar over “parkeren en overnachten”.

Waarom? Het is de toon die de muziek maakt. Veel mensen zullen zeggen wat maakt het nu uit hoe je het noemt, ik denk heel veel. Parkeren en overnachten geeft aan dat je de camper parkeert zoals in de verkeerswetgeving is toegestaan. Slapen lijkt me in Europa niet verboden, dat zou in strijd met veel rechten zijn.

Zie ook: Geef camperbezitters de ruimte waar zij recht op hebben.

Share

Vergelijkbare berichten