Nieuwe coronamaatregelen in meerdere landen.

Frankrijk

Frankrijk verscherpt grenscontroles en verplicht gezondheidspas in horeca, winkelcentra en bij reizen. Frankrijk gaat de grenscontroles verscherpen, vooral bij reizigers uit risicolanden. Bovendien is de gezondheidspas vanaf augustus verplicht in de horeca, winkelcentra en bij reizen per trein, vliegtuig of langeafstandsbus. Deze en andere nieuwe coronamaatregelen heeft de Franse president Emmanuel Macron vanavond aangekondigd tijdens een televisietoespraak.  Lees meer in het AD!

Spanje

Catalonië legt uitgaan aan banden en weer avondklok in Valencia. De Spaanse toeristische regio’s Catalonië en Valencia komen met nieuwe maatregelen om de jongste golf van het coronavirus in te dammen. In Catalonië, waarin Barcelona ligt, moeten alle openbare activiteiten om 00.30 uur eindigen. Ook mag je met hooguit tien mensen bijeenkomen, of dat nou privé is of in het openbaar. Lees meer in de Leeuwarder Courant.

Griekenland

Voor Griekenland geldt dat iedereen die een café, restaurant of bioscoop bezoekt een inentingsbewijs moet kunnen laten zien. Wie niet is gevaccineerd is nog wel welkom op het terras. Het is ook zo dat bij de start van het vakantieseizoen de regel van kracht werd dat wie van het vasteland naar een eiland wilde gevaccineerd moet zijn of een test moet laten doen. Door die regel hoopt de Griekse regering dat meer mensen zich laten vaccineren.

Coronacheck-App.

Uit bovenstaande blijkt dat reizen als je niet gevaccineerd bent steeds moeilijker en duurder wordt.  het is handig om de Cornacheck-App op uw smartphone te instaleren en te gebruiken. Meer hierover op Overheid.nl

Verzekeringen.

Reizen door landen met code oranje of rood heeft gevolgen voor uw verzekeringen. Lees er meer over op Camperpunt.

 

Share

Vergelijkbare berichten