Nieuw verkeersbord Frankrijk / APV bepalingen gemeenten.

Frankrijk

In navolging van Spanje, Oostenrijk en Noorwegen heeft Frankrijk nu ook een verkeersbord ingevoerd, dat aangeeft dat een rijstrook is gereserveerd voor verkeer dat het milieu ontziet. Lees meer bij de NKC.

APV gemeenten

Wij hebben weer de APV bepalingen per gemeente opgevraagd en bijgewerkt. De meeste gemeenten nemen de model bepalingen van de VNG over. Hierdoor worden de bepalingen strenger en parkeren en overnachten in bijna heel Nederland buiten aangewezen camperplaatsen verboden. Wij verbazen ons erover dat gemeenteraadsleden niet de wettelijke afwegingen maken, zoals het hoort, maar kennelijk klakkeloos tot goedkeuring van de bepalingen overgaan. Een overzicht van de APV bepalingen, met een verwijzing naar de wettelijke afwegingen vindt u op Camperpunt.

Share

Over Martin

Gepensioneerd Inspecteur van Politie en toezichthouder (privacy)wetgeving binnen een politieorganisatie. Jarenlang camperaar en initiatiefnemer en oprichter Camper Club Nederland (CCN). Getrouwd, twee gehuwde dochters en twee geweldige kleinkinderen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.