Kampeergedrag wat is dat?

Kampeergedrag wat is dat?

We kregen de vraag: Wat is kampeergedrag? Het gaat over kampeergedrag tijdens het overnachten op een parkeerplaats. Men wist dat je daar geen ‘kampeergedrag’ mag vertonen, dus geen tafels en stoelen buiten en geen luifel uit. Maar ik heb een buscamper. Betekent dat ook dat je niet met het hefdak open slapen mag?

Een lastige vraag, waar waarschijnlijk meer mensen mee zitten. In Nederland is het slapen/overnachten op een parkeerplaats bijna altijd verboden, ook met het dak gesloten. De regels daarover vind je op Camperpunt

In landen waar vrij overnachten is toegestaan zal veel afhangen van de controlerende ambtenaar of de regels van het bevoegde gezag. Wij hebben geen jurisprudentie kunnen vinden, maar naar onze mening is het omhoog zetten van een hefdak kampeergedrag. Wij zullen dit toelichten. Parkeren doe je normaal gesproken niet met je dak omhoog. Dus men kan het als kampeergedrag betitelen.

De Spaanse ambassade gaf de duidelijkste uitleg over de verschillen Die gaven aan dat je:

  • geen enkele overlast mag veroorzaken – muziek, harde geluiden, afval etc.
  • de camper parkeert en zet de stoelen, tafels etc. buiten, u drinkt koffie en eet aan een tafel, dat wordt gezien als kamperen en dat is niet toegestaan.

Uit contact met politiemensen in Spanje blijkt dat ook keggen, opstapjes e.d. buiten zetten tot kamperen wordt gerekend.

De conclusie lijkt duidelijk, zoals je normaal parkeert, mag je in die landen overnachten. Een hefdak zet je bij deelname aan het verkeer, zoals parkeren, niet op, dus is het niet toegestaan.

 

 

Share

Vergelijkbare berichten