Camperforum

Mensen die lid zijn van het camperforum hebben waarschijnlijk gelezen dat ik heb opgezegd. Alhoewel ik niet van plan was daar verder iets over te zeggen, wordt op het forum één en ander verkeerd voorgesteld. Daarnaast wordt er over personen gesproken wat tegen hun eigen forum regels is, dus kennelijk legt men de regels steeds naar eigen belang uit. Wat is er gebeurd?

Enige tijd terug kreeg ik van één van de moderators te horen dat ik te veel links plaatste. Dit verbaasde mij omdat ik al jaren op de zelfde wijze links plaats en ook het camperforum en de campersite overal linkte. Niet om er iets mee te verdienen, zoals men onjuist stelt, maar om informatie te delen. We hebben daarna de afspraak gemaakt dat ik geen topic zou openen met een link naar één van mijn websites. Wel waren we het erover eens dat wanneer er een onderwerp aan de orde komt, waar ik wat over geschreven heb op mijn websites ik een link naar dat onderwerp kon plaatsen. Dat voorkomt overschrijven of kopiëren, daar voel ik niet veel voor. Tevens blijven de auteursrechten dan van mij. Ook konden de links onder mijn naam blijven staan.
Hier ging men mee akkoord. Ik heb me daaraan gehouden. Ineens werd er openlijk op het forum gezegd dat ik weer te veel linkte. De afspraak was als men ergens een probleem mee had men mij via pb zou benaderen. Ik heb toen gevraagd mij van het forum te verwijderen. Niets meer en niets minder.

De eerste regel van het camperforum is : “Discussies in dit forum dienen niet te gaan over personen, bedrijven, verenigingen, politiek, ras of religie. Dat leidt tot ruzie en ellende, dat is in het verleden meer dan eens aangetoond. Ook aanstootgevende teksten en afbeeldingen zullen worden verwijderd.
Behandel elkaar met respect en fatsoen, dan houden we het gezellig!”

Op dit moment zijn er al pagina’s vol over mij geschreven. Hieruit blijkt dat men de forumregels maar uitlegt zoals het hun het beste uitkomt. Jammer dat men zo met mensen omgaat die al 16 jaar lid waren van het forum. Ik heb verzocht de topic te verwijderen, hier is (nog) geen gevolg aan gegeven. Natuurlijk mag een forum regels stellen, maar moet daar dan wel juist en voor iedereen op dezelfde wijze mee omgaan. Als er afspraken gemaakt worden, moeten ook de forum moderators zich daaraan houden.

Gelukkig zijn er andere mogelijkheden, zoals facebook waar u mij kunt vinden op het Camper en caravan prikbord en Camperpunt.

 

Share

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie