Prachtig aan zee
Prachtig aan zee

Camper verhuren, wat te regelen?

Steeds meer particulieren willen hun camper gaan verhuren. Dat kan natuurlijk, maar u moet dan wel een aantal zaken regelen met de belastingdienst en de verzekering. Bereken eerst of het allemaal haalbaar is en of u wel winst zult maken. Vaak wordt met huurcampers schade gereden omdat men niet gewend is met een groter voertuig te rijden. Verzekeringspremies gaan na schade vaak omhoog, ook dit zult u mee moeten berekenen in de baten-kosten analyse.

  1. de wegenbelasting, u moet i.p.v. het kwart tarief met u het halve tarief betalen bij het bedrijfsmatig verhuren van de camper.  (Bedrijfsmatig, in de uitoefening van een beroep of bedrijf of tegen vergoeding).
  2. de verzekering sluit verhuur altijd uit. Echter er bestaat de mogelijkheid om tegen premietoeslag (90 tot 125%) verhuur wel te verzekeren (verhuur aan particulieren voor recreatieve doeleinden). Er geldt dan ook een hoger eigen risico op casco, meestal is verduistering is niet verzekerd!
  3. Maak bij overdracht en na thuiskomst samen met de huurder foto’s van de camper, binnen en buitenkant. Hiermee kan eventuele schade ook naderhand aangetoond worden.

U moet een verhuur contract (laten) opstellen. Bedenk dat een onvolledig of juridisch onvolledig/onjuist contract tot veel ellende kan leiden bij schade. Veel huurders hebben geen ervaring met het rijden met een grote auto, wat risico op schade groter maakt.

 

Share