Briefadres aanvragen

Als u geen vaste woonadres heeft als bedoeld in de Wet basisregistratie personen (brp), kunt u zich in de brp inschrijven op een gba-briefadres (postadres). Dit kan ook wanneer u bijvoorbeeld in een CAMPER, zorginstelling, blijf-van-mijn-lijfhuis of een gevangenis zit of als u in een vaartuig of voertuig woont. De gemeente spreekt in veel gevallen met u af hoe lang u op een briefadres ingeschreven mag blijven. Een briefadres is alleen een administratief adres, u woont hier niet.

Meer informatie kunt u bij mij of bij de gemeente krijgen.

Inschrijven op een briefadres is het adres waar wij er voor zorgen dat u post ontvangt van officiële instellingen, zoals bijvoorbeeld een oproep voor verkiezingen, post van de belastingdienst, zorgverzekering of het verlengen van uw paspoort etc etc. Wij zorgen ervoor dat u de post persoonlijk ontvangt. Het is niet mogelijk een briefadres te hebben op een postbus of leeg adres. Wanneer u zich inschrijft met een briefadres onderzoekt de gemeente of u echt geen vast woonadres heeft. Het briefadres waarmee u zich laat inschrijven, moet een bekend adres zijn in de brp. U kunt zich met een briefadres inschrijven bij de afdeling burgerzaken/publiekszaken van de gemeente waar het adres is. U moet wel schriftelijke toestemming hebben van de persoon die op het adres woont (de briefadresgever).

Hiervoor kunt u een standaardformulier aanvragen bij de gemeente.

U heeft nodig: een schriftelijke verklaring waarin u aangeeft waarom u op een briefadres ingeschreven wilt worden; een identiteitsbewijs van uzelf. Een ondertekende schriftelijke toestemming van de briefadresgever bijvoorbeeld de hoofdbewoner van het betreffende adres; een identiteitsbewijs (of een kopie hiervan) van de briefadresgever.

 

Share