KIP JALFREZI UIT INDIA

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 4 kipfilets 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 1 theelepel komijn
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 1 theelepel koriander
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 200 gram peultjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 25 gram verse koriander
  • 25 gram roomboter
  • 6 worteltjes, geraspt
  • een handje rozijnen
  • basmatirijst

Bereidingswijze:

Kook de peultjes beetgaar. Snijd de kipfilets in reepjes en het pepertje in ringetjes. Fruit ui, knoflook en pepertje 2 minuten op zacht vuur in wat olie. Braad de reepjes kip aan. Voeg kurkuma, chilipoeder en wat zout toe. Giet het blik tomaatblokjes erbij en laat de kip 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Voeg boter, gemalen komijn, korianderpoeder, gemberpoeder en blaadjes koriander toe. Laat het gerecht nog 10 minuten zonder deksel sudderen. Serveer het met de peultjes en de gekookte basmatirijst, waar je wortel en rozijnen aan toevoegt, nadat je de rijst hebt afgegoten.

Share